Jos olet etsimässä itsellesi sopivaa webhotellia, olet jo todennäköisesti huomannut, että kyseessä ei ole ollenkaan helppo nakki. Erilaisia palveluntarjoajia tuntuu olevan miljoonia ja jokainen niistä tarjoaa taviksen korvaan varsin saman kuuloisia webhotelli-palveluita. Haluammekin auttaa sinua ymmärtämään paremmin, minkälaisia piirteitä webhotelli-palveluista kannattaa etsiä ja minkälainen webhotelli kannattaa valita.
Millainen webhotelli kannattaa valita?
Ehkäpä tärkein asia webhotellia valitessa on palvelimen käyttämä käyttöjärjestelmä sekä sen ominaisuudet. Mikäli nettisivusi käyttää Windows-painotteista ohjelmointiympäristöä, kuten Visual Basic tai tietokantaa kuten Microsoft Access, tulee myös etsiä Windowsia käyttöjärjestelmänään käyttävää webhotellia. Myös Linuxia käyttävää palvelinta voi harkita, mikäli nettisivusi hyödyntää jotakin yleisimmistä ohjelmointikielistä kuten Perlia tai PHPtä ja tietokantana MySQLia.
Toinen asia, jonka kohdalla kannattaa myöskin olla skarppina, on tietenkin palvelimen levytila sekä sen sallima liikenteen määrä. Yleensä tavalliselle nettisivulle noin 200 megatavua tilaa on varsin riittävästi, mutta mikäli nettisivullasi on paljon sisältöä ja multimediaa, kuten kuvia tai videoita, kannattaa harkita suuremman tallennustilan pakettia. Liikenteeseen vaikuttavat paitsi sisällön koko, myös vierailijoiden lukumäärä ja heidän liikkumisensa sivuilla. On varsin suositeltavaa aloittaa pienestä ja kasvattaa liikennemäärä ajan myötä, mikäli tarve vaatii.
Toki myös kaikki muut webhotellin tarjoamat ominaisuudet tulee varmistaa ja niiden sopivuus tarkistaa. Huomionarvoisia seikkoja ovat esimerkiksi sähköpostilaatikoiden määrät, joiden lukumäärä saattaa heitellä suurestikin palveluntarjoajasta riippuen. Esimerkiksi parinkymmenen hengen yritykselle kannattaa heti alkujaan ostaa webhotelli ainakin kolmellakymmenellä laatikolla varustettuna ja mahdollisuudella tarvittaessa laajentaa. Mikäli olet perustamassa verkkokauppaa, varsin arvossapidettävä ominaisuus olisi palvelimen SSL-sertifikaatti, joka käytännössä suojaa verkkonkaupan ja asiakkaan välisen liikenteen. Lisäksi monet nettisivut hyötyvät suuresti tietokantojen määristä sekä tilastointia helpottavista työkaluista.
Muita huomionarvoisia seikkoja ovat muun muassa palvelun tarjoajan asiakaspalvelumahdollisuudet sekä totta kai luotettavuus. Etenkin luodessa verkkosivuja yritykselle on pidettävä huoli siitä, ettei sivuille tule sen suurempia katkoksia, vaan että ne ovat netissä koko ajan ilman katkeilemista. Suositeltava prosentuaalinen lukema sivujen saatavuudelle on ainakin 99 %, joten kannattaa metsästää tällaista tarjoavia palveluntarjoajia. Kaikkein luotettavimmat palvelimet ovat investoituneet suuresti palvelinkeskuksiinsa esimerkiksi ylläpitämällä varayhteyksiä ja varavirtageneraattoreita sekä tekemällä palvelimistaan täysin redundantteja eli kahdennettuja, mikä takaa palvelimen normaalin toiminnan jopa yhden virtalähteen rikkoutuessa.
Kuinka valita sopiva webhotelli? Lue vinkit valintaan
Oletko valitsemassa itsellesi sopivaa webhotellia, mutta kaikki informaatio kuulostaa siansaksalta? Me haluamme auttaa sinua löytämään sen oikean!
Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.